Over

your partner in business development
Edgar van Essen
Edgar van Essen

Acustra Nederland werd opgericht in Mei 2010 door Edgar van Essen, een global business developer pur sang met een bewezen track record van meer dan 18 jaar in telecom, diensten en IT bij gerenommeerde bedrijven als AT&T, Lucent Technolgies/Bell Labs en Alcatel-Lucent.

Edgar is zeer actief in de volle breedte van de (inter)nationale high tech- en innovatiesector, kent vele nevenbestuursfuncties en heeft aan de wieg gestaan van vele vernieuwende en succesvolle business concepten.

Hij is onder andere medeoprichter, algemeen secretaris en voorzitter van de werkgroep ''financiering en business modellen"  van het FTTH platform Nederland, waar zich binnen één jaar al meer dan 60 bedrijven en instellingen hebben verzameld om te zorgen dat Nederland zo snel mogelijk een datainfrastructuur bezit waarmee het de economische koppositie in de wereld kan blijven behouden.

Ook was hij medeoprichter van de Europese zuster organisatie FTTH Council Europe, vice-voorzitter van twee werkgroepen in dit gremium en medeauteur van een toonaangevend onderzoek dat aantoont dat een glasvezelinfrastructuur structureel bijdraagt aan een duurzamere economie.

Edgar heeft een Masters titel (drs) in de Bedrijfskunde, behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen.HomeOverDienstenContactEnglish